Tendintele anului 2017 - Greenery

Tendintele anului 2017 – Greenery

Iubim evenimentele, si pentru ca ne dorim sa fii la curent cu ultimele tendinte, iata ce e la “moda” in 2017!

greenery, verdeata, eucalipt, verde, aranjamente cu verdeata, feriga, trandafiri, ghirlande, buchet de mireasa
Sursa fotografii: Pinterest

Daca ai avut ocazia sa participi la un targ de evenimente/nunti, cu siguranta ai observat ca “verdeata” se regaseste in toate aranjamentele.

“De ce” te intrebi? Pentru ca Pantone, a stabilit culoarea anului 2017 ca fiind “Greenery”. Asa cum Pantone o descrie, culoarea Greenery este o nuanta fresh si zemoasa, galben-verzuie care evoca primele zile de primavara atunci cand natura reinvie. Cum Greenery e noua culoare a anului 2017, nu e de mirare ca a fost adoptata rapid de florari in aranjamente.

  1. Multa, foarte multa verdeata

 

greenery, verdeata, eucalipt, verde, aranjamente cu verdeata, feriga, trandafiri, ghirlande, buchet de mireasaFotografii: dreapta, stanga – Pinterest; centru – Style layers;

 

“Sigur costul aranjamentelor va fi mult mai mic ca in cazul unui aranjament floral clasic!”

Hmm… nu e chiar asa. De multe ori munca si cerintele tehnice necesare elaborarii aranjamentelor din si cu verdeata pot ajunge sa depaseasca costul unui aranjament floral simplu si bogat. Cateva din aceste trenduri includ: ghirlande, piese centrale, instalatii stratificate de texturi verzi, vaze simple umplute cu verdeata abundenta, cascade de verdeata. Sfatul nostru e sa discuti cu un florar despre costul la care se ridica un asemenea aranjament pentru a nu iti depasi bugetul.

  1. Piese centrale suspendate

greenery, verdeata, eucalipt, verde, aranjamente cu verdeata, feriga, trandafiri, ghirlande, buchet de mireasa
Fotografii de la stanga la dreapta: Devine Light Photography, Pill Photography, Steve Steinhardt

Folosite desupra meselor, a ringului de dans sau in timpul ceremoniei in aer liber, se observa o crestere a acestor tendinte in preferinte. De ce ai opta pentru aranjamente florale suspendate? In primul rand, vei avea mult mai mult spatiu pe mese; in al doilea rand, privirea nu va fi obstructionata de veze si de tot felul de flori; iar in al treilea rand, invitatii vor avea destul spatiu personal pentru propriul confort. In acelasi timp creaza o atmosfara mai calda si primitoare, mai intima, umpland spatiul din jumatatea superioara a incaperii. Acest baldachin de dragalasenie creaza o atmosfera  deosebita si protectiva. Din punct de vedere tehnic, aranjamentele suspendate necesita timp si pregatire suplimentara, asta generand si un cost substantial, asa ca fii cu ochii pe buget!

  1. Flori in culori pale

greenery, verdeata, eucalipt, verde, aranjamente cu verdeata, feriga, trandafiri, ghirlande, buchet de mireasa
Fotografii de la stanga la dreapta: SMS Photography, Samantha James, Kayla Barker Photography

Un compliment adus aranjamentelor din verdeata sunt putine flori folosite pe post de detalii, in detrimentul aranjamentelor florale bogate. Trandafirii sunt o alegere clasica, care denota tinerete si modernism mai ales pe nuante de roz pal sau alb.

  1. Culoare

greenery, verdeata, eucalipt, verde, aranjamente cu verdeata, feriga, trandafiri, ghirlande, buchet de mireasa
Fotografii de la stanga la dreapta: Meghan Bustard Photography, Maxit Flower Design, Pinterest

Designerul Virgina Edelson, sugereaza ca anul 2017 inseamna pentru evenimentele create de ei, “o mare pata de culoare pe care o asteptau de ani buni”. Suntem de parere ca aceste culori puternice trebuie sa fie combinate cu pasteluri delicate de aceleasi variatii tonale si inca o culoare complementara pentru un efect wow.

  1. Culori metalice

greenery, verdeata, eucalipt, verde, aranjamente cu verdeata, feriga, trandafiri, ghirlande, buchet de mireasa
Fotografii de la stanga la dreapta: Singler Photography, Pinterest, Vallentyne Photography

Culori metalice stralucitoare precum auriu, auriu rozaliu sau cupru sunt tot mai des regasite in aranjamentele florale, vaze, suporturi de lumanari, fete de masa, monograme, numere de mese si multe altele. Fie ca sunt mate, sclipitoare sau pline de sclipici, caldura emanata de majoritatea culorilor metalice deschid posibilitatea acestora de a fi utilizate impreuna cu o multitudine de culori, in special culori calde, neutre sau pasteluri. Aurul adauga grandoare… si cine nu doreste ca evenimentul sau sa fie tinut minte ca unul grandios?!

  1. Panouri florale si arcade

Fotografii: Pinterest

Panourile florale devin tot mai prezente, fie folosite ca decor pentru coltul foto, fie in spatele mesei mirilor.

 

Citeste si: 8 greseli in coloristica evenimentului tau

Leave your comment