Mireasa vs domnisoare - Cine ce plateste?

Mireasa vs domnisoare – Cine ce plateste?

eventagora, eventagora.ro, nunta, domnisoare de onoare, mireasa, rochie mireasa, rochii de seara, eveniment,
Fotografie: Luna Del Mare Photography

Cu toate ne-am aflat sau ne vom afla in situatia in care sa le cerem domnisoarelor de onoare anumite lucruri, mai mult sau mai putin dificile – mai ales atunci cand nu coincide cu asteptarile lor. Fie ca e vorba despre “cine organizeaza petrecerea burlacitelor?” sau “cine iti va infoia rochia in ziua nuntii?”, traseaza linii clare in cee ace priveste asteptarile tale de la ele, despre costurile ce urmeaza sa le suporte si fi dispusa sa faci compromisuri. Daca tu esti draguta si intelegatoare, asa vor fi si ele. Nimeni nu isi doreste sa se transforme intr-o Bridezilla la nunta sa!

Pentru a stii cum sa pui problema, iti prezentam o serie de costuri pe care domnisoarele de onoare trebuie/nu trebuie sa si le assume.

eventagora, eventagora.ro, nunta, domnisoare de onoare, mireasa, rochie mireasa, rochii de seara, eveniment,
Fotorgafie: Luna Del Mare Photography

Costuri suportate de domnisoare:

Cazare si transport

In mod normal, modul in care domnisoarele de onoare decid sa ajunga la nunta ta, respective unde vor vrea sa stea, e in sarcina lor, dar arata-le ca esti deschisa la discutii daca vor dori. Daca ai un buget care sa iti permita sa suporti o parte din costurile lor, cu siguranta la poti da o mana de ajutor. Considera sfatul din urma mai ales daca distanta e una considerabila.

Rochii si accesorii

Rochiile domnisoarelor de onoare, papucii si accesoriile (inclusiv bijuteriile) sunt responsabilitatea lor. In cazul in care pretentiile tale in ceea ce priveste calitatea, materialul sau lungimea rochiile sunt peste bugetul domnisoarelor tale de onoare, poti lua in considerare sa impartiti costurile.

Petrecerea burlacitelor

Prietenele tale sunt responsabile pentru tot ce presupune aceasta activitate. Fie ca e vorba de o seara in club sau de o petrecere private cu décor, mancare si bautura, ele sunt cele care suporta costurile. O data se presupune ca te casatoresti!

eventagora, eventagora.ro, nunta, domnisoare de onoare, mireasa, rochie mireasa, rochii de seara, eveniment,
Fotografie: Luna Del Mare Photography

Costuri suportate de mireasa:

Buchete, Corsaje si alte Accesorii florale

Fie ca e vorba de buchete sau de corsaje pentru fiecare dintre domnisoarele tale de onoare, costurile sunt suportate de catre mireasa.

Transportul in ziua nuntii

In ziua nuntii, mireasa si mirele impreuna cu familiile lor trebuie sa se asigure ca toti cei invitati, inclusive domnisoarele de onoare, au cu ce sa ajunga la eveniment.

Machiaj si coafura

Subiectul asta e putin delicat, dar daca ai pretentia ca domnisoarele tale de onoare sa apeleze la profesionisti pentru coafura si make-up, atunci tu are trebui sa platesti. Daca esti impartiala, dar domnisoarele tale de onoare insista totusi sa apeleze la serviciile unor profesionisti, ca un grup, atunci poti sa te oferi sa suporti o parte din costuri – altfel, cheltuiala e a lor.

 

Iar acum te intreb pe tine: cine ce ar trebui sa plateasca?

 

Citeste si: 10 metode sa economisesti bani

Leave your comment