Nunta lui Andreea si Sergiu a fost desprinsa dintr-un prea frumos basm romanesc. Sunt doi tineri frumosi pe care, asa cum ne spune fotograful Benedict Art Photography, i-a cunoscut in Asociatia Ascor Cluj. Acestia, impreuna cu tinerii entuziasti din Ascor, satul Gabud, si-au reinviat traditiile strabune si ne-au invatat cum arata frumosul pe timpul stramosilor.

“Ziua nuntii a inceput devreme, cu mirele petrecut de alai si nasi indreptandu-se spre casa miresei. Apoi cu totii au plecat spre cununie, spre o bisericuta de lemn minunata, cu multe secole pe acoperis, care s-a potrivit de vis atmosferei nuntii.” In rest, asa cum ne marturiseste fotograful, voie buna, hore, joaca, zambete, iubire. “A fost o bucurie a participa si fotografia asemenea  nunta.”

Pentru Benedict “fotografia este inainte de toate o forma de a aduce bucurie si cred ca aceasta e cu atat mai important cand e vorba despre un eveniment precum nunta in viata unui om. As descrie stilul meu ca fiind natural. Incepand cu ce e mai important: lumina de care ma folosesc (fara flashuri), apoi cadrele in natura, postura, toate momentele unice pe care cei doi le traiesc fara sa simta tensiunea unui cadru formal. In aceste sens, pentru mine e important sa cunosc, sa ma imprietenesc cu viitorii miri, sa aflu cum s-au cunoscut, ce le place, etc. Consider ca aceasta legatura e esentiala pentru ca fotografiile sa fie reusite si sa exprime trairea celor doi.” Si intradevar, legatura spirituala cu mirii imbinata cu cunostintele fotografice, duc la imortalizarea unor momente unice.

www.facebook.com/Benedict-Art-Photography