17 curiozitati despre nuntile lumii

17 curiozitati despre nuntile lumii

Afla cum Casanova a ajuns sa isi ceara in casatorie propria fiica, cum era tratat ginerele acum 4.000 de ani in Babilon sau cate cupluri se casatoresc zilnic in China.

 1. Termenul de cavaler de onoare provine din vremea vechilor scotieni care isi rapeau viitoarele sotii. Prietenul mirelui care s-a dovedit a fi cel mai viteaz in actiunea de rapier, devenea cavaler de onoare.
 2. Cea mai mare nunta din lume a fost o nunta evreiasca, tinuta in Ierusalim in 1993, la care au participat 30.000 de oameni.
 3. Era o practica obisnuita in Babilon, acum 4.000 de ani, ca pentru o luna dupa nunta, tatal miresei sa ii aduca mirelui o bere realizata din miere, iar ca mirele sa bea cat poate de mult. De aici provine si denumirea de “luna de miere”.
 4. In secolul al XVI-lea, majoritatea oamenilor se casatoreau in iunie, deoarece in mai avea loc “spalarea anuala” si inca miroseau destul de bine pana in iunie. Totusi, mirosul se simtea putin astfel ca miresele purtau un buchet de flori pentru a masca mirosul urat.
 5. Miresele finlandeze, in mod traditional merg din usa in usa cu o fata de perna colectand cadouri, acompaniate de barbati in varsta, casatoriti, pentru a reprezenta o casatorie lunga.
 6. Este permis ca o femeie sa ceara in casatorie un barbat intr-un an bisect.
 7. Toate sotiile lui Henry VIII-lea erau inrudite intre ele.
 8. Un barbat malaezian detine recordul de a fi fost cavaler de onoare la peste 1.000 de nunti.
 9. Starul de cinema Joan Crawford schimba toate scaunele de toaleta din casa atunci cand se casatoreste cu un nou sot. Oare de cate ori a fost casatorita?!
 10. Temulji Nairman si Lady Nairman detin recordul pentru cea mai longeviva casnicie, 86 de ani. Acestia s-au casatorit la varsta de 5 ani.
 11. Barbatii egipteni considerau dezagreabil sa faci dragoste cu mireasa ta virgina, astfel ca acesta treaba era data unui servitor.
 12. In China 26.000 de cupluri se casatoresc zilnic.
 13. Sa tina evidenta tuturor femeilor cu care a fost, era dificil pentru Casanova, astfel ca atunci cand a cerut-o in casatorie pe iubita sa Leonilda, mama sa a tipat si a lesinat cand a realizat ca el ii va fi ginere. In trecut mama Leonildei o fost una dintre iubitele lui Casanova, iar Leonilda era chiar fiica acestuia.
 14. La jumatatea ceremoniei, Regele Frantei Philip I Augustus a decis ca nu ii place mireasa. Imediat dupa casatorie si-a izolat sotia la o manastire de maicute unde a trait tot restul vietii.
 15. O mireasa detine recordul pentru cea mai “lipsita de stres” nunta. Nunta printesei Maria del Pozzo della Cisterno a fost marcata de 6 evenimente neasteptate. In ziua in care s-a casatorit cu Ducele DÁosta ( fiul Regelui Italiei) in 1867, garderobiera acesteia s-a spanzurat si portarul castelului si-a taiat gatul. Apoi, in ziua nuntii colonelul care conducea procesiunea nuntii a cazut lat din cauza soarelui arzator, iar seful de statie a fost strivit de trenul care ii conducea pe miri spre luna de miere. Iar asta nu e tot, cavalerul de onoare s-a impuscat si mana dreapta a regelui a cazut de pe cal murind instant. Sase morti, intr-o singura zi de nunta.
 16. In Olanda, un pin este plantat in fata casei tinerilor casatoriti pentru a le asigura fertilitatea si norocul.
 17. Petrecerea burlacilor a luat nastere inca din vremea spartanilor, care isi luau adio de la zilele lor de burlacie printr-o petrecere enorma.
Leave your comment