10 metode sa economisesti bani

10 metode sa economisesti bani

Indiferent de bugetul tau, nu trebuie sa apelezi la lucruri create de tine pentru a respecta limita bugetului. Urmareste aceste 10 sfaturi pentru a avea nunta dorita fara sa sacrifici stilul nuntii.

eventagora, cum sa economisesti bani in planificarea nuntii, economiseste bani, nunta de buget, nunta, flori, aranjamente florale, eventagora
eventagora, cum sa economisesti bani in planificarea nuntii, economiseste bani, nunta de buget, nunta, flori, aranjamente florale, eventagora

1. Decide ce e cel mai important
Seteaza-ti top 3 prioritati si aloca-le bani extra (ex: tinute, muzica, locatie). Apoi alege top 3 lucruri care vor sta cel mai jos pe lista ta.
2. Redu lista de invitati
Stim ca asta e unul dintre cele mai grele lucruri de facut, dar constituie si una dintre cele mai rapide si cost eficiente metode de a-ti reduce costul nuntii. Scoate pixul rosu si taie! La o nunta de 100 de invitati, daca renunti la 10 invitati economisesti circa 2.000 lei. De asemenea, tine cont si de numarul invitatilor: marturiile si eventual trasportul vor fi mai ieftine pentru 2 persoane, decat pentru 10.
3. Renunta la detaliile scumpe
Detaliile extravagante si glamour pe obiecte care oricum iti vor fi indiferente nu fac altecava decat sa iti umfle costurile. Ca o regula generala inainte de a cumpara ceva intreaba-te: chiar am nevoie de lucrul acesta? Il va observa cineva?
4. Tine cont de preturile printurilor
Doua culori pe invitatiile de nunta cu siguranta se vor simti in buget. La fel e si daca optezi pentru o forma neobisnuita a invitatiei.
5. Renunta la limuzina/masina inchiriata
6. Renunta la editari speciale ale fotografiilor
Exista cazuri in care o editare in detaliu a fotografiilor sau efectele speciale vor atrage dupa ele costuri sporite.

7. Alege flori de sezon
Intotodeauna florile de sezon vor fi mai ieftine decat bujorii, in octombrie. Totodata, alege flori locale pentru a elimina costurile cu transportul, pastrarea si alte taxe.

8. Simplifica meniul
Redu numarul felurilor de mancare servite si mentine-ti meniul simplu. Jumatate dintre invitati nu vor mai fi prezenti pentru servirea celui de-al 5-lea fel, la ora 4 dimineata. Alege, de asemenea, preparate locale.

9. Pastreaza lucrurile bune pentru sfarsit
Pune chelnerii sa serveasca sampania scumpa la momentul tortului si nu la intrarea in sala a invitatilor.

10. Alege un tort mai mic
Comanda, un tort fabulous si mic, care e exact ceea ce iti doresti, pentru a-l arata invitatilor, iar in acelasi timp, ai grija sa ai pregatit in spate, in bucatarie cateva torturi simple pe care sa le servesti invitatilor. Si stai departe de florile create din zahar, crème fancy si modele in forme speciale. Roaga caterul sa unga fiecare farfurie cu un sos special in schimb.

 

Citeste si: Economiseste bani in planificarea nuntii

Leave your comment